Dev bir değişim; Sezonsal Verimlilik

Dev bir değişim; “Sezonsal Verimlilik”

DAİKİN SEZONSAL VERİMLİLİĞE LİDERLİK EDİYOR

Avrupa ülkeleri 2013 yılından itibaren ısıtma ve soğutma cihazlarının gerçek enerji verimliliğini ölçen “sezonsal verimlilik” kriterine geçiyor. Sezonsal verimlilik kriterlerine uygun olarak tasarlanan cihazlar, enerji tasarrufunun artırılması ve ekolojik ayak izinin azaltılmasına somut olarak katkı sağlayacak. Dünya klima devi Daikin, ürünlerini sezonsal verimlilik kriterlerine entegre ederek, sektörel liderliğini bu alana da taşıyor.

Çevresel etkilerin azaltılması ve enerji tasarrufu performansının artırılması amacıyla Avrupa ülkeleri, Eco Dizayn Direktifi (ERP) uyarınca 2013 itibarıyla yeni bir enerji verimliliği kriterine geçiş yapmaya hazırlanıyor. Buna göre klimalarda mevcutta kullanılan “nominal verimlik” yöntemi, yerini “sezonsal verimlilik”e bırakacak. Klimaların nomimal enerji verimliliğini gösteren A sınıfı, B sınıfı gibi enerji etiketleri de bundan sonra yerini sezonsal verimlilik etiketlerine bırakacak.

Nominal verimlilik yöntemi ile cihazların enerji perfomansı sembolik sıcaklıklara (6°C -35°C) paralel ölçümlenirken, “sezonsal verimlilik” kriterlerine göre yapılan ölçümlerde cihazların gerçek hayatta kullanılan sıcaklık değerlerine eş değer enerji verimlilikleri belirleniyor. Yani nominal verimlilik, bir klimanın nominal koşullarda ne kadar verimli çalıştığını gösterirken, sezonsal verimlilik, bir klimanın tüm bir soğutma veya ısıtma sezonu boyunca ne kadar verimli çalıştığını net olarak ortaya koyuyor.

“Sezonsal Verimlilik” yöntemi ile iklimlendirme cihazlarının en çok kullanılan sıcaklık değerlerine göre performanslarının ölçümlenmesi ve gerçek enerji verimliliklerinin tespit edilmesiyle, çevresel etkilerinin de en aza indirilmesi hedefleniyor.

Daikin; sezonsal verimliliğe uygun üretin yapan ilk firma
Dünyanın en büyük klima üreticisi Daikin, iklimlendirme sektöründe “Sezonsal Verimlilik” kriterlerine uygun ürünlerin üretimine başlayan ilk firma oldu. Bu kriterlere uygun ilk ürünleri sektöre kazandıran Daikin, daha yüksek perfomanslı cihazlarla hem çevreye hem de kullanıcılarının bütçesine olan etkiyi azaltmayı amaçlıyor.

Daikin, konut tipi ve hafif ticari klimalar için sezonsal performans değerlerini de yayınlayan ilk firma oldu. Daikin 2012 sonu itibariyle de tüm ürünlerinin sezonsal verimliliklerini etiketleri ile simgelemeye de başlayacak.

Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, “Dünya klima sektöründe ilklere imza atmayı ilke haline getiren Daikin, sezonsal verimlilik’te de bir kez daha sektörün öncülüğünü üstleniyor. Tüm yıl boyu gerçek enerji perfomansının ölçümlenebileceği bu yeni kriterler sayesinde iklimlendirme cihazlarının çevresel etkisi en aza indirgenebilecek ve kullanıcılara önemli maliyet avantajı yaratılacak. Biz de Daikin Türkiye olarak sezonsal verimliliğe uygun cihazlarımızı 2013 yılı başından itibaren Türkiye’de satışa sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

https://www.airfel.com.tr/airfel-dev-bir-degisim-sezonsal-verimlilik

Diğer Haberler

Canlı Destek
{{ c.message }}
{{ c.created_at|render_date }}

Temsilci yazıyor....

{{ offline_message }}

 web tasarım