Klima Alırken ve Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Daikin Türkiye CEO'su Hasan Önder'den klima almayı düşünenlere tavsiyeler

Konfor ve tasarruftan taviz vermeden serinlemek mümkün.
Bunaltıcı yaz sıcakları ile birlikte klima alanlar ve almayı düşünenlerin sayısı artarken, Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, klima seçimi ve kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekti. Klima alırken kaliteden taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Önder, bunun yanı sıra doğru kullanımın sağlık ve enerji tasarrufu açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Yaz sıcaklarının kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde, klima satışları artış gösterirken, pek çok kişi de klima alma planları yapıyor. Hem bu yaz serinleyip hem de gelecek yıllara doğru bir yatırım yapmak isteyenler, bütçesine ve beklentilerine en uygun klimayı bulabilmek için internet ve kataloglardan on binlerce arama yapıyor.

KALİTEYE ÖNEM
Klima alırken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi veren Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, ‘Bu işin birinci kuralı kaliteden ödün vermemektir’ uyarısı yaptı. Konfor ve tasarruftan taviz vermeden serinlemenin mümkün olduğunu vurgulayan Önder, “İlk kez klima alıyorsanız, fiyatı elbette sizi etkileyecektir. Ancak kullanmaya başladıktan sonra tasarımı, performansı, enerji tasarrufu, sessiz çalışması gibi özellikler de çok önemli olacak” hatırlatmasında bulundu. Klimadan tam verim alabilmek için klimanın kurulacağı alanın metrekaresi, izolasyon durumu, cephesi, camların durumu gibi konulara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Önder, montaj öncesinde keşfe gelecek uzmanların bunlara çözüm sunabileceğini kaydetti.

KLİMANIN AYARI
Klima kullanımında, dışarıda “hava ne kadar sıcaksa”, içeride “o kadar soğuk” ayarlaması yapılmasının sık karşılaşılan bir hata olduğuna dikkat çeken Önder, “Doğrusu yaz boyunca klimanızı, 25°C’nin altında ve dış ortam sıcaklığından maksimum 6°C daha düşük bir sıcaklığa ayarlamanızdır. Dışarda hissedilen sıcaklık oranı 35°C’nin üzerinde iken klimanızı 18°C’ye ayarlarsanız ‘soğuk şok’ stresi yaşayabilirsiniz” dedi. Bu yolla “hem sağlık hem de bütçe”nin korunmuş olacağını vurgulayan Önder, klimaların programlama özelliklerini kullanarak ortamın önceden uygun serinliğe getirilebileceğini, böylece “oda bir an önce soğusun” aceleciliğine gerek kalmayacağını da belirtti.

KLİMA HASTA ETMEZ
Klimacıların, “klima hasta etmez, yanlış kullanım hasta eder” sözünü hatırlatan Önder, aşırı sıcaklık farkının yanında, periyodik bakım ve doğru kullanımın da hastalıklardan koruduğunu vurguladı. Bakım yapılan ve gereken değerlerde kullanılan klimaların alerji, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yol açmayacağını vurgulayan Önder, alerji ve enfeksiyon risklerini minimize edebilen, astım ve bronşit gibi rahatsızlıkları olan kişiler için geliştirilen modelleri bulunduğunu sözlerine ekledi.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ
Günümüzde önemi giderek daha da artan enerji verimliliği konusuna değinen Önder, “Bu konuda yapmanız gereken tek şey; A enerji sınıfı ya da inverter teknolojisine sahip bir cihazı tercih etmek. Bu sayede hem faturalarınız kabarmaz hem de klimanız düşük enerji sarfiyatı yaptığı için çevrenin korunmasına katkıda bulunursunuz” önerisinde bulundu. Enerji verimliliği konusunda doğru kullanımın önemini bir kez daha vurgulayan Önder, klima kullanımında 1°C’lik farkla yüzde 5 ile yüzde 10 arasında enerji tasarrufu sağlanabileceğine dikkat çekti.

BAKIMIN ÖNEMİ
Klimalarda bakımın önemine dikkat çeken Önder, “Bakım yaptırmak için cihazın arızalanmasını beklemeyin. Periyodik bakımı yapılmayan klimalar düşük kapasitede çalışacağından hem boşu boşuna elektrik faturası ödemenize hem de istediğiniz verimi almamanıza neden olur. Klimanızın sağlık ve hijyen açısından da verimli çalışması önemlidir” diye konuştu.

klima alırken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar

 

 https://www.airfel.com.tr/airfel-klima-alirken-ve-kullanirken-dikkat-edilmesi-gereken-noktalar

 

Diğer Haberler

Canlı Destek
{{ c.message }}
{{ c.created_at|render_date }}

Temsilci yazıyor....

{{ offline_message }}

 web tasarım